Nederlands   Engels  Deutsch  Francais  Polski  

Ik ben producentConsumenten willen genieten van verse en gezonde champignons, maar ook zeker weten dat werknemers die meegewerkt hebben aan de productie eerlijk zijn behandeld. Bijna alle retailers in Nederland kiezen inmiddels voor verantwoorde productie en dus voor Fair Produce champignons.

Met het keurmerk Fair Produce kunt u laten zien dat de werknemers die hebben meegewerkt aan uw verse product, fair zijn behandeld. Dat wil zeggen:

  • zijn betaald met een eerlijk loon volgens de Nederlandse wet- en regelgeving,
  • beschikken over goede huisvesting

Bedrijven in de champignonsector die het keurmerk Fair Produce mogen voeren, voldoen aan eisen die hoger zijn dan de wettelijke eisen. Als Nederlandse teler die aantoonbaar werkt volgens de Fair Produce -normen kunt u zich onderscheiden in de markt.

Eerdere excessen op het gebied van arbeidsvoorwaarden hadden een negatief effect op het imago van de champignonsector. En dat is zonde. De Nederlandse champignonsector is een bloeiende bedrijfstak die consumenten dagelijks voorziet in gezonde, lekkere producten, fair geproduceerd. Dat kunt u laten zien via het keurmerk Fair Produce .