Nederlands   Engels  Deutsch  Francais  Polski  

Ik ben handelaarSupermarktketens en groothandelaren in foodservice vragen om producten die van bedrijven komen die fair met hun werknemers omgaan. Zij hebben te maken met consumenten die willen genieten van verse en gezonde paddenstoelen, maar ook zeker willen weten dat werknemers die meegewerkt hebben aan de productie en behandeling ervan, eerlijk zijn behandeld. Bijna alle supermarktketens in Nederland kiezen inmiddels voor verantwoorde productie en dus voor Fair Produce paddenstoelen.

Met het keurmerk Fair Produce garandeert u dat uw werknemers fair zijn behandeld. Dat wil zeggen:

  • zijn betaald met een eerlijk loon volgens de Nederlandse wet- en regelgeving,
  • beschikken over goede huisvesting.
Bedrijven in de paddenstoelensector die het keurmerk Fair Produce mogen voeren, voldoen aan eisen die hoger zijn dan de wettelijke eisen. Als Nederlandse handelaar die aantoonbaar werkt volgens de Fair Produce normen kunt u zich onderscheiden.
In het verleden hadden excessen op het gebied van arbeidsvoorwaarden een negatief effect op het imago van de sector. En dat is zonde. De Nederlandse paddenstoelensector is een bloeiende bedrijfstak die consumenten dagelijks voorziet in gezonde, lekkere producten, fair geproduceerd. Dat kunt u laten zien via het keurmerk Fair Produce .

Ook buitenlandse retailers krijgen te maken met de vraag van consumenten naar eerlijk geproduceerde en behandelde producten. Immers, onderbetaling, slechte huisvesting en slechte arbeidsomstandigheden zijn niet alleen Nederlandse problemen. Ook andere landen in Europa kampen ermee. Een kans dus voor u als handelaar van het Nederlandse product met een Fair Produce certificaat. In gesprekken met uw buitenlandse klanten kunt u onder de aandacht brengen dat u Fair Produce gecertificeerd bent. Ter ondersteuning kunt u deze Engels en Duitstalige folder (zie Downloads rechtsboven op deze pagina) gebruiken.