Nederlands   Engels  Deutsch  Francais  Polski  

Ik ben consument


Fair Produce = verse producten eerlijk geproduceerd.


Als consument wilt u een eerlijk geproduceerd product. Kiest u voor een Fair Produce -product, dan hebt u maximale zekerheid dat de werknemers die werken bij de bedrijven die de champignons produceren en verhandelen, fair zijn behandeld en een eerlijk loon krijgen.  

Waar te koop?

Bijna alle Nederlandse supermarkten kiezen voor eerlijk geproduceerde en dus Fair Produce gecertificeerde paddenstoelen. Niet elke supermarkt maakt zichtbaar op de verpakking of de champignons het Fair Produce -keurmerk dragen. Vraag ernaar bij uw supermarkt.

Naar het buitenland

Onderbetaling, slechte huisvesting en slechte arbeidsomstandigheden zijn niet alleen Nederlandse problemen. Ook andere landen in Europa kampen ermee. Maar juist in Nederland hebben telers, handelaren en bonden samen de handschoen opgepakt, en het Fair Produce keurmerk ontwikkeld. Daarmee loopt Nederland voor op de rest van de wereld.

Fair Produce levert met Nederlandse producten van gecertificeerde bedrijven een oplossing voor een Europees probleem. Een groot deel van de Nederlandse productie wordt geëxporteerd. Een aantal grote buitenlandse retailers heeft Fair Produce erkend.