Nederlands   Engels  Frans  Duits  Polski 

Ik ben consument


Fair Produce = verse producten eerlijk geproduceerd.


Als consument wilt u een eerlijk geproduceerd product. Kiest u voor een Fair Produce-product, dan hebt u maximale zekerheid dat de werknemers die werken bij de bedrijven die de champignons produceren en verhandelen, fair zijn behandeld en een eerlijk loon krijgen.  

Waar te koop?

Steeds meer supermarkten in Nederland kiezen voor het Fair Produceproduct. U kunt de eerlijk geproduceerde paddenstoelen inmiddels kopen bij C1000, COOP, Lidl, Albert Heijn, Deen, SPAR, Jumbo en Jan Linders. Niet elke supermarkt maakt zichtbaar op de verpakking of de champignons het Fair Produce-keurmerk dragen. Vraag ernaar bij uw supermarkt.

Naar het buitenland

Onderbetaling, slechte huisvesting en slechte arbeidsomstandigheden zijn niet alleen Nederlandse problemen. Ook andere landen in Europa kampen ermee. Maar juist in Nederland hebben telers, handelaren en bonden samen de handschoen opgepakt, en het Fair Producekeurmerk ontwikkeld. Daarmee loopt Nederland voor op de rest van de wereld.

Fair Produce levert met Nederlandse producten van gecertificeerde bedrijven een oplossing voor een Europees probleem. Een groot deel van de Nederlandse productie gaat over de grens. Daarom worden inmiddels ook gesprekken gevoerd met buitenlandse retailers, zodat binnenkort ook bij buitenlandse supermarkten Nederlandse FairProduce paddenstoelen te koop zijn.